El Cortijo.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

El Cortijo....

 

• VW Kleinbus»

 

 

• Citröen 2 CV Duane 6»

 

 

 

 

   

 

 

 

Un viaje de la juventud........

              

....runt mitten av 80-talet fanns det en gäng nybakade studenter som man tyckte borde vara vid sina sinnes fula bruk. Så var inte fallet, men låt oss börja från början!

 

Vad behövs för att ta sig till Spanien på en liten semester?? En flygbiljett, en rik släkting eller insikten om att man borde nöja sig med stranden i Lomma?

 - Nä, mer kanske något åt buss hållet.....CLARO! En bättre begagnad VW Kleinbus från 70-talet inhandlad en snöig helg i ett dåligt upplyst garage ute bortom all ära och redlighet på Österlen.

 

Efter en vårvinter med nogranna testkörningar i norrland, halktester på Skärlids hårnålar och sedvanlig "pimpning" med velourtyg, värsting kassetradio, slicks och obligatoriska gardiner som inte står Xzibit efter vreds ratten söder över.

 

Efter någon dags resa med glada tillrop, närgånghet med belgisk svart blixtförsed Kadett, loppförseda campinplatser med svalkande isvattensdusch tog allt en nödvändig stopp när ett av de regumerade gav upp på den franska motorvägen.

 

Store Jack fick äntligen komma till nytta assisterad, dock lite kort i rocken varför några behövliga brädbitar fick komma till nytta.

 

Stärkta av detta lycka däckbyte på ny rekordtid snurrade boxerfyran piggt vidare mot de hägrande södra bredgraderna.

 

 

     

 

Ofta gick det enligt kartan men ibland så togs det en och annan genväg som ju alltid man vis av erfarenhet inser blir senvägar.....dock är det ju i längden urbota trist all mala Autovían fram timme efter timme lätt hukad över bakelitkringlan och Frankie goes to Hollywood´s Relax i random på C45 bandet.

 

 

 

   Som man drömt sig bort hemma i det gamla 

   tonårsrummet, så såg man sig flanerande på de

   pulserande Costa del Solska strandpromenaderna.

   Man måste naturligtvis omgående hitta dessa

   meckan för 20-åriga obundna oemotståndliga

   varelser.

 

   Det visade sig inte vara några problem och när sedan man hade försett sig med ovilja mot urbanización Suecos så fanns det ju gott om bortglömda strandnära byar att vraka bland. Att de sedan inte heller kunde betecknas som liggandes på Costa del Sol var ju inget som kunde ligga dem till last i detta läge.

 

Kunde det månne vara så att där stod ett väbevarat,

rustik och gedigen spansk lantgård runt hörnet.

 

Smaka bara på ordet "Finca"......det kan ju fängsla vem som helst!

 

In i flygplanet förklätt till Kleinbus och runt i

bergen efter denna oas! Ibland kunde man tro att den låg bortom nästa krön.....och varför skulle den belastas med farbar väg och faciliteter....

 

Hoppet började vika från de tappra när man runt en krök i en gammal charmig by såg en nerfart  till ...kundet vara.....

Nä, man vågades knapp hoppas, ville inte ta ut segern i förskott....

 

                              

 

Utsidan kunde ju förfara även den mest kallhamrade tvivlare, nu behövdes inte så mycket invändigt för att man skulle vart åt detta lutade...

 

                          

 

Nu inträdde hårda förhandlingar med den lokala mäklaren som mycket passande också var ägar till denna finca. För den oinvigde så kändes som förlandling på mycket hög nivå och pågick i åsynen av de knotiga mandelträden som skänkte behaglig skuggig svalka till de hårt överbelasta kalkylerande ungdomliga hjärnor.

 

Skulle man kunna komma överens, vad har vi i reda pesetas i våra reskassor, är han kanske för högdragen och stolt för att sälja sin älskade egendom och kan vi inte få skriva under genast utan mer

eftertanke!

 

 

 

Efter många om och men så fick man äntligen skåla i det underbara egen producerade vinet. Affären var klar och fick man inte till det riktigt bra. Mäklarägaren släppte det ju med möbler och allt!

 

Man kan ju inte riktigt lägga band på sin stolthet i detta läge, detta måste förevigas för omvärlde och i evigheten!

 

                  

 

 

    

 

            

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Mancha - var kanske detta också en resa med strid mot väderkvarnar...

 

 

 

 

 

 

Man måste känna på boendet i de sköna

bergen i Andalusien....den tveksamme blir

övertygad!!

 

 

 

 

 

 

Lokala marknader - vad kan vara mer  rörigt, oförståbart men samtigt bara så underbart!

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är varm runt el Plaza, gubbarna har tjatat det samm de senaste åren. Men vad händer plötsligt - livet vänder tillbaka......

....någon nybörjare skall parkera!

 

 

 

 

 

En resa är ju inte målet utan vägen dit......och varför inte då krydda den med några framkallade däckbyten medhjälp av överlastning!

 

 

 

 

 

 

Nog för att en VW-buss är färdmedlet för den långa resan, men en Citrên 2 CV Duane 6 med tillbaka rullat canvastak är ju den man vill slänga runt de andalusiska hårnålarna.